بیماری های شایع فصل گرما ، پیشگیری و درمان آنها
با گرم شدن هوا درفصل تابستان و ماههای گرم سال، خطر ابتلا به برخی از بیماریها بیشتر میشود.
اسهال و استفراغ ازشایع ترین این بیماریها هستند و پیامدهای حاصل از آنها به قدری جدی است که میتواند
سلامتی ما را به خطر بیندازد.
به همین دلیل باید خطر ابتلا به این بیماریها را جدی گرفت.
استفراغ و حالت تهوع در ماه های گرم
تهوع احساس ناخوشایندیست در معده که با میل به استفراغ همراه است.
در ماههای گرم، به دلیل اینکه در معرض گرمای شدید و میکرو ارگانیسمهایی قرار میگیریم که در هوای گرم رشد میکنند. خطر ابتلا به تهوع و استفراغ به میزان چشمگیری بالا میرود،
حالت تهوع و یکی از نشانههای بیماریهای تابستانی است که میتواند نشان دهندهی مشکل جدی تری هم باشد. در صورت بروز این حالت در سفر (خودرو، قطار، اتوبوس و …)کیسه تهوع همراه داشته باشید.
عوامل بروز حالت تهوع در تابستان
مصرف مواد غذایی نامناسب (مواد غذایی چرب، تند و دیر غذا خوردن در شب ها )، قرار گرفتن در معرض آفتاب و گرما، ناکافی بودن آب مصرفی میتواند باعث حالت تهوع شود.
حالت تهوع میتواند از علائم اولیهی مسمومیت غذایی و یا عفونت در معده و روده بر اثر (ویروس ها، باکتریها و قارچ ها) باشد.
چرا حالت تهوع در تابستان شایع است ؟
نامناسب بودن تغذیه از مهمترین علل تهوع میباشد. اگر از طرفداران غذاهای چرب، پر نمک و تند هستید یا شبها دیر غذا میخورید، احتمال آنکه در تابستان دچار حالت تهوع شوید بیشتر از کسانی است که میوه و سبزیجات، غذاهای سبک و گوشتهای زود هضم مانند ماهی مصرف میکنند.
در تابستان، به علت گرما قدرت تحمل بدن کاهش پیدا میکند. در این حالت، وقتی به معدهی خود فشار میآورید و معده تلاش میکند غذای زیاد یا نامناسبی را هضم کند، بدیهی است که در گوارش خود دچار مشکل میشوید. در صورتی که تحت فشار زیاد بدنی قرار بگیرید این مشکل افزایش خواهد یافت. حالت تهوع به همراه استفراغ، سوزش معده، نفخ و گاز معده از عوارض تغذیهی نامناسب در این فصل.
مسمومیت غذایی در ماه های گرم
معمولا سه گروه از باکتریها عامل مسمومیتهای غذایی هستند : سالمونلا (عمدتا در گوشت و تخم مرغ)، استافیلوکوک (عمدتا در بستنی و سس مایونز) و کلستریدیوم (عمدتا در مواد غذایی کنسرو شده).
برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در هنگام آماده سازی و ذخیرهی مواد غذایی در آشپزخانه نکات بهداشتی را رعایت کنید، دست هایتان را بشویید و از مواد غذایی که ریسک بالایی دارند پرهیز کنید (مثل بستنیهای خانگی و گوشت کم پخته یا نپخته).
آفتاب زدگی ، گرما زدگی و حالت تهوع
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب موجب میشود بدن مکانیزمی دفاعی برای خنک کردن مغز اتخاذ کند. در این حالت بدن خون «سرد» بیشتری به سمت مغز که دمای آن بالا رفته میفرستند و این مسأله باعث انبساط عروق خونی و در نتیجه سردردهای شدید، افزایش دمای بدن، حالت تهوع، زنگ زدن گوش ها، احساس ناراحتی در معده، احساس گیجی، اختلال دیداری و سرگیجه میشود.
گرما زدگی لزوما در نتیجهی قرار گرفتن در معرض آفتاب نیست و میتواند در نتیجهی بالا بودن دمای هوا در داخل خودرو یا در نزدیکی بعضی دستگاهها باشد. در این حالت، علائم مشابه آفتاب زدگی خواهد بود با این تفاوت که دمای بدن به ۴۰ درجهی سانتیگراد میرسد و سیستم عصبی مرکزی بدن دچار اختلال میشود؛ بنابراین در ساعات گرمتر روز از آفتاب دوری کنید و در سایه بمانید، از کارهای بدنی سنگین پرهیز کنید و آب زیادی بنوشید.
حالت تهوع مسألهای طبیعی، اما استفراغ خطرناک است
بسیاری از بیماریهای تابستانی به خودی خود خطرناک نیستند و از آفتاب زدگی و گرما زدگی گرفته تا مسمومیت غذایی، با انجام درمان به موقع و مناسب پس از چند روز برطرف میشوند. از آنجایی که معمولا حالت تهوع به استفراغ منتهی میشود، نباید به آن بی اعتنا بود. استفراغ مکرر، به ویژه در روزهای گرم تر، میتواند باعث کم آب شدن و وارد شدن شوک به بدن شود که مسألهی بسیار خطرناکی است. در این صورت مصرف مایعات یا استفاده از روشهای تزریقی (مثل سرم ها) اهمیت زیادی دارد.
اسهال در تابستان
اسهال از جمله مشکلاتی است که گهگاه برای همهی ما پیش میآید، اما با بالا رفتن دمای هوا در تابستان و ماههای گرم سال، خطر ابتلا به آن بیشتر میشود. این مسأله به دلیل التهابات معدهای و رودهای شدید ناشی از عفونتهای باکتریایی در معده و رودهها است. شایعترین علل بروز اسهال در تابستانها عفونتهای ناشی از انگلهای میکروسکوپی است که از شخصی به شخص دیگر یا از طریق حیوانات منتقل میشوند. اسهال میتواند با مشکلات دیگری مثل دردهای شکمی، بی اشتهایی، حالت تهوع، تب خفیف، کاهش وزن و استفراغ همراه باشد. این بیماریها به ویژه از طریق آب آلوده یا آب مراکز تفریحی (مثل استخرها) منتقل میشوند. در خصوص انتقال بیماری از حیوان به انسان، این اتفاق از طریق مدفوع یا دهان حیوان رخ دهد و میتواند باعث آلودگی آب و مواد غذایی شود.
پیشگیری از اسهال
دستها را مکررا و کاملا بشویید
اسهال میتواند از طریق تماس نزدیک با ارگانیسمهای عفونی مثل ویروس ها، باکتریها و انگلها رخ دهد. برای اطمینان از در امان ماندن از آلودگی، از شستن منظم دستها غافل نشوید و این کار را دست کم به مدت ۲۰ ثانیه انجام دهید.
تا حد امکان از مصرف آنتی بیوتیکها خودداری کنید
آنتی بیوتیکها میتوانند تعادل میکروبی نرمال و استاندارد در رودهها به هم زنند و باعث بروز عفونتهای شدیدی شوند که منجر به اسهال میشود. به ویژه در تابستانها باید سعی کنید از مصرف آنتی بیوتیکها را برای عفونتهای جزئی خودداری کرده و به جای آن از دیگر روشهای درمانی استفاده کنید.
غذاهای کم پخته یا پخته نشده
موادغذاییای مثل گوشت و تخم مرغ را پیش از مصرف به طور کامل بپزید، چون ممکن است حاوی انگلها و باکتریهایی باشند که باعث بروز اسهال میشوند.
مواد غذایی جدید را با احتیاط و به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا اختلال در میزان سوخت و ساز بدن و سیستم گوارش ایجاد نشود، این مسأله میتواند باعث عفونتهای باکتریایی شدیدی شود که منجر به التهابات معده و روده و بروز اسهال خواهند شد.
در تابستان بدن ما در برابر بیماریها آسیب پذیرتر است و خطر ابتلا به بیماریهای عفونی بالاتر میرود. به همین دلیل باید از خوردن میوههای اسیدی مثل انگور و پرتقال و مواد غذایی که باعث روان شدن مدفوع و در نتیجه اسهال میشوند پرهیز کرد. بدن هر شخصی واکنش متفاوتی به مواد غذایی مختلف دارد؛ پس مواد غذاییای که با بدن تان سازگار نیستند را به خاطر بسپارید و تا حد امکان از مصرف آنها خودداری کنید. همچنین میزان مصرف کافئین را کاهش دهید، چون باعث روان شدن مدفوع میشود.
مواد غذایی خام
مواد غذایی خام مثل میوهها و سبزیجات را پیش از مصرف کاملا بشویید چرا که محل مناسبی برای رشد باکتریهایی هستند که باعث عفونت شدید و در نتیجه اسهال میشوند.
مایعات
در طول تابستان مایعات زیاد مصرف کنید تا بدن به طور طبیعی پاک سازی شود. اما مراقب آبهای آلوده باشید، چون اسهال یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از آب آلوده است.
محصولاتتون قيمتش خيلي مناسب و ارزون تر از جاهاي ديگه هست
ممنونم